TANGOS A CUATRO & Γ.ΣΥΛΛΑΙΟΥ - Κάποιος μιλάει στο τάνγκο [2007]

Απο τη δημιουργία τους (1999) μέχρι σήμερα, οι Tangos a Cuatro έχουν αναπτύξει έντονη συναυλιακή δραστηριότητα. Μετά την έκδοση της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο το όνομα τους με έργα του Astor Piazzolla, το κουαρτέτο συνεχίζει τις αναζητήσεις του και σε άλλα μουσικά μονοπάτια, παραμένοντας πιστό στο ιδίωμα του tango. Παράλληλα, τα μέλη του κουαρτέτου, τόσο ατομικά όσο και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, ασχολούνται με την ερμηνεία έργων Ελλήνων συνθετών. Αυτή η συμμετοχή τους στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, αποτέλεσε την αφορμή για μια νέα θεματική ενότητα, που αφορά την παρουσίαση (και πρωτότυπων) έργων Ελλήνων συνθετών, γραμμένων ειδικά για το σύνολο, εμπνευσμένων από το ρυθμικό και μελωδικό στοιχείο του tango. Η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά φέρει τον τίτλο ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ TANGO και περιλαμβάνει και τα τέσσερα ποιήματα του J. L. Borges μελοποιημένα από τον A. Piazzolla και ερμηνευμένα από τη Γεωργία Συλλαίου.
Οι μουσικοί που απαρτίζουν το κουαρτέτο είναι οι: Κωνσταντίνος Καρακατσάνης (βιολί), Κωνσταντίνος Ράπτης (μπαγιάν & μπαντονεόν), Ευγένιος Πολίτης (κοντραμπάσο) και Ερατώ Αλακιοζίδου (πιάνο).

Δισκογραφία: Tangos a Cuatro (2003) - Protasis productions – οι Tangos a Cuatro σε έργα του A. Piazzolla Κάποιος μιλάει στο τάνγκο (2007) οι Tangos a Cuatro και Γεωργία Συλλαίου σε έργα του A. Piazzolla και ποίηση του J. L. Borges.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου